Nieuwe functies voor Microsoft Teams

Als gevolg van de Covid-19 crisis is het gebruik van Microsoft Teams flink toegenomen. Deze week heeft Microsoft updates uitgebracht voor Teams die het vergaderen weer een stuk beter moeten maken. Dit zijn ze:

Een pop-out van je scherm

Je kunt nu je chat-venster apart openen naast het hoofdvenster van Teams. Hierdoor kun je makkelijker meerdere taken uitvoeren in Teams.

Je hand opsteken

Door elkaar heen praten is één van de meest voorkomende ongemakken van videovergaderen. Zonder de kleine non-verbale communicatie is het vaak een lastig proces wie het woord krijgt of neemt. Daarom is de functie ‘hand opsteken’ toegevoegd aan Teams waardoor duidelijk wordt dat je iets wil zeggen. In het venster met alle deelnemers wordt getoond dat jij (en anderen) graag iets willen toevoegen. De gespreksleider kan je dan de beurt geven. Je kunt je hand ook weer laten zakken, oftewel het hand opsteken intrekken wanneer iemand anders iets zegt waardoor jouw opmerking niet meer relevant is.

Meer deelnemers in beeld

In Microsoft Teams verschenen vier deelnemers tegelijkertijd in beeld. Vanaf nu zijn dat er negen, waardoor het overzichtelijker wordt om met meerdere deelnemers te vergaderen. Microsoft heeft al aangegeven dit aantal nog verder te willen uitbreiden.

Exception is leverancier van Microsoft Teams. Neem voor meer informatie contact met ons op.