Windows 10 October Update en schijfruimte

Volgende maand staat de October Update van Windows 10 gepland, ook wel “Redstone 5” genoemd. De update biedt verschillende onderdelen zoals verbeteringen in kladblok, een donker thema voor de verkenner, een Your Phone-app en ondersteuning voor SwiftKey.

Let op de schijfruimte

Belangrijker is dat het installeren van de update minimaal 10 GB vrije schijfruimte vraagt. Wanneer die niet beschikbaar is en de update toch gestart wordt, is de kans aanwezig dat de computer na de update niet meer wil opstarten.

Controleer voorafgaand aan de installatie dus de vrij beschikbare schijfruimte, want de update doet dat zelf helaas niet. Indien er ruimte vrijgemaakt moet worden leeg dan bijvoorbeeld de tijdelijke bestanden, de prullenbak en de map met alle downloads. Is dat niet voldoende, deïnstalleer dan niet of weinig gebruikte software of verplaats archiefbestanden naar een ander opslagmedium.