Meestal hoef je echt geen raketgeleerde te zijn om phishing of e-mails met een virus te herkennen in je mailbox. Ze komen van een bank waar je geen rekening hebt of zijn opgesteld in dermate gebrekkig Nederlands dat je vaak wel door hebt dat het om een virus gaat.

Kijk nu eens naar deze mail. Een bericht zoals je ze wel vaker krijgt; er is geprobeerd een pakketje voor je te bezorgen maar je was er niet. Je volledige adres staat er bij, geen spelfouten en taalgebruik zoals je eigenlijk altijd in dit soort mailtjes ziet. Waarom zou je de bijlage niet openen?

Nadat de bijlage bij deze mail geopend werd door een medewerker is het hele computersysteem van het bedrijf besmet geraakt met een virus. In korte tijd werden bijna alle bestanden versleuteld en onbruikbaar gemaakt. De enige oplossing voor het probleem? Geld overboeken via Bitcoins en een anonieme webbrowser en dan maar hopen dat degene die je dat virus gestuurd heeft na ontvangst van de centen ook daadwerkelijk je bestanden weer vrijgeeft.

Gelukkig voor dit bedrijf zijn ze klant bij Exception en was er nog een andere oplossing; er werd snel een recente backup teruggezet waardoor de schade beperkt bleef.

Het toont echter aan dat we nog scherper moeten kijken naar de mails die onze inbox binnenkomen; het is lang niet meer zo makkelijk om de kwaadwillende mails eruit te pikken. Oppassen dus!

Kies voor Exception

Vanaf nu totale vrijheid van werken?

Bel ons: 050- 529 0504

Regel het meteen

Zoeken

Over Exception

Exception zorgt al sinds 1999 voor probleemloos werken. Netwerkbeheer, Internet, Hosting, Telefonie en Projectmanagement op een hoog serviceniveau.

Support Tool

Download hier onze Remote Support Tool. Hij is veilig en zonder problemen te installeren. Geef daarna het ID aan ons door wanneer we vanaf afstand helpen. Wij kijken dan direct mee.

Contact

Werkplaats: MediaCentrale
Helperpark 298-A
9723 ZA Groningen

Post: Postbus 5052
9700 GB Groningen

Telefoon: 050- 529 0504
Email: info@exception.nl