De adresbalk van je browser is ook je zoekbalk geworden en via Google beland je dan ook steeds vaker bij wat je wilt zien. Dat willen ze zo veilig mogelijk doen; gehackte of onveilige websites worden al langer uit de resultaten gefilterd of tenminste van een flinke waarschuwing voorzien.

In Google Chrome en andere browsers zie je al een groen slotje voor een website staan die via HTTPS versleuteld is. HTTPS is een uitbreiding van het HTTP protocol en dat is kort gezegd weer de wijze waarop websites over het internet verstuurd worden. Die extra S staat voor Secure en zie je - met een groen slotje - vooral bij webwinkels en websites van de overheid om duidelijk te maken dat de verbinding beveiligd is. Je bent dan eerder geneigd om een bestelling te plaatsen of je persoonsgegevens achter te laten.

Een website waarbij HTTPS niet goed is ingeregeld wordt aangeduid met een rood kruisje en om die website alsnog te bekijken moet je flink wat waarschuwingen wegklikken.

Goede dingen dus om je veiligheid te waarborgen en bij Google vinden ze nu dat elke website eigenlijk die extra S van Veiligheid wel voor elke website zou mogen gelden, zodat je altijd zeker weet verbonden te zijn met de juiste website. De standaard HTTP manier van websites bekijken biedt volgens Google namelijk helemaal geen veiligheid en ben je niet beschermd tegen het risico van een gekaapte verbinding, het toevoegen van malware of het tonen van verkeerde informatie op de website.

Websites die gebruik maken van HTTPS worden door Google dan ook hoger gerangschikt in de zoekresultaten en als dat nog niet genoeg reden is om zo snel mogelijk die veiligheidslaag over je website te gooien, wordt de roep om beveiligde verbindingen steeds groter.

Het inregelen van zo’n beveiligde verbinding kost je bovendien ook niet de kop. Voor een paar euro heb je al een jaar lang een certificaat waarmee je je website kunt beveiligen. Die koop je beter vandaag dan morgen dus.

Kies voor Exception

Vanaf nu totale vrijheid van werken?

Bel ons: 050- 529 0504

Regel het meteen

Zoeken

Over Exception

Exception zorgt al sinds 1999 voor probleemloos werken. Netwerkbeheer, Internet, Hosting, Telefonie en Projectmanagement op een hoog serviceniveau.

Support Tool

Download hier onze Remote Support Tool. Hij is veilig en zonder problemen te installeren. Geef daarna het ID aan ons door wanneer we vanaf afstand helpen. Wij kijken dan direct mee.

Contact

Werkplaats: MediaCentrale
Helperpark 298-A
9723 ZA Groningen

Post: Postbus 5052
9700 GB Groningen

Telefoon: 050- 529 0504
Email: info@exception.nl